Ons steigerhout

Het steigerhout wat we gebruiken is gebruikt steigerhout. Gebruikt steigerhout is robuust. 

Steigerhout of steigerplank is een vuren houtsoort en is het hout van een naaldboom. Vurenhout is een veel gebruike houtsoort in de bouw en meubelindustrie. De steigerplank is veelal een lange plank van 5 meter of korter die gebruikt wordt op de steigers in de bouw. Het hout van de steigerplank heeft een lange vezel en valt onder de categorie zachthout wat ideaal is voor een steigerplank op een steiger. De plank is heel flexibel en heeft geen harde scherpe splinters.

We krijgen de steigerplanken als ze niet meer nodig zijn op de bouw of worden ingewisseld voor nieuwe steigerplanken. De steigerplanken hebben op de bouwplaats gelegen en hebben door weer en wind en het gebruik dan hun authentieke uitstraling gekregen waar wij mooie steigerhouten meubelen van maken.
Elke plank is ook weer anders van kleur en varieren in licht en donker. Voor een meubel zoeken wij planken bij elkaar die goed bij elkaar passen qua kleur.
Ook treft u op de planken gebruikssporen aan (schroefgaten, spijkergaten, zaagsnedes, etc).
Ook (half) open knoesten en droogtescheurtjes/-scheuren behoren bij deze uitstraling. 
Nog niet zolang geleden werden de steigerplanken afgedankt en verbrand. Niet erg duurzaam!
De breedte van een gebruikte steigerplank is altijd tussen de 19 en 20 cm en de dikte van een steigerplank is ongeveer 3 cm. De lengte is maximaal 5 meter.
De gebruikte steigerplanken worden goed geschuurd door ons. 


U kunt ook losse steigerplanken bij ons kopen. De planken zijn 5 meter lang. U kunt ook kortere stukken bestellen. Geschuurd kosten de steigerplanken 7,50 euro p/meter.
Ongschuurd kosten de steigerplanken 6,00 euro p/meter.

© 2010 - 2024 STOER & Sfeervol | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel